perjantai 1. heinäkuuta 2011

TIEDOTE: Franzenian tutkija-valtaajat jatkavat kamppailua työtiloista

Franzeniaa valtaamaan menneet tutkijat eivät päässeet taloon sisällä. Noin 40 valtiotieteellisen tiedekunnan tutkijaa kolisteli turhaan tyhjillään olevan yliopiston rakennuksen lukittuja ovia.
”Tämä on tilanteemme. Kadulleko meidän pitäisi mennä tiedettä tekemään? On selvää, että asia ei kosketa pelkästään apurahatutkijoita tai sosiaalitieteilijöitä. Tässä on kyse koko suomalaisen tieteentekemisen periaatteista”, kommentoi sosiologi Veikko Eranti.
Taistelu työtiloista jatkuu. Koolla olleet tutkijat päättivät kehottaa kaikkia tiedekunnan tutkijoita kieltäytymään maksamasta työtiloistaan kunnes asiaan liittyvät juridiset ja hallinnolliset epäselvyydet on ratkaistu.
Liike on laajenemassa. Paikalla oli sosiaalitieteilijöiden lisäksi politiikan ja talouden tutkimuksen laitoksen sekä humanistisen tiedekunnan väkeä.
Työtiloja tutkijoille -ryhmä selvittää Tieteentekijöiden Liiton kanssa tutkijoille tarjottujen työhuonesopimuksien laillisuutta ja hallinnollista asemaa ja jatkaa toimintaa säällisten tieteenteon mahdollisuuksien puolesta.
”Apurahatutkijat työskentelevät yliopistolla, opettavat ja julkaisevat yliopiston nimissä. Ainoa ero heidän ja suorassa työsuhteessa yliopistoon olevien tutkijoiden välillä on, että apurahatutkijoiden palkkaa yliopiston ei tarvitse itse maksaa. Apurahatutkijat ovat keskeinen osa varsinkin yliopiston tiedeyhteisöä”, summaa tutkija Karin Creutz-Kämppi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti